Versenyjogi Kutatóközpont

A Versenyjogi Kutatóközpont 2006-ban alakult a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A kutatóműhelyben független versenyjogi és versenypolitikai kutatások folynak immár 15 éve.


 

Kutatási fókuszpontok

 

Szankciók a versenyjogban

Utazási szolgáltatások és versenypolitika

Technológiai monopóliumok a XXI. században

Fenntarthatóság és versenyjog

Alapvető jogok a versenyjogban

Dr. Szilágyi Pál, Ph.D., LL.M.

igazgató

A Versenyjogi Kutatóközpont igazgatója, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi docense, ahol versenyjogot és európai jogot tanít. Jogi diplomáját a PPKE JÁK-on szerezte, majd posztgraduális diplomákat szerzett európai jogból a University of Cambridge, versenyjogból a King's College Londonon, továbbá LLM in Competition Law fokozatot a utóbbi intézményben. Pál a PPKE JÁK versenyjogi szakjogász képzésének programigazgatója, számos hazai és külföldi publikáció szerzője, továbbá az Állami Támogatások Joga c. periodika szerkesztőbizottsági tagja.

Pünkösty András, Ph.D.

kutató

Pünkösty András 2006-ban végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Ebben az évben a GVH „Versenyjog Magyarországon és az EU-ban” című pályázatán első helyezést ért el. Doktori dolgozatát 2013-ban védte meg. Szakmai tapasztalatait társasági, kereskedelmi és versenyjoggal foglalkozó ügyvédi irodában, majd a gazdaságirányításért felelős minisztériumban szerezte, ahol európai uniós ügyekkel foglalkozott. 2013-tól 2018-ig a Gazdasági Versenyhivatal munkatársa, ahol legtöbbet a Fúziós Irodán dolgozott. 2009 óta oktat a Pázmány jogi karán.